Houtpellets voor de Pelletketel - Pelletkachel

Pelletkorrels eco fire zuidlaren drentheHoutpellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout die lijken op konijnenvoer. Het heeft een vaste diameter van 6 mm en heeft een lengte tussen de 1 cm en 4 cm.
De pellets zijn gemaakt uit afvalhout, dit zijn meestal resten dood loof- of naaldhout of samengeperst houtafval van houtverwerkende bedrijven.
De glans op de zijkant van de pellets onstaat door de hars die in het hout aanwezig is. Ook wordt er hout gebruikt uit duurzame productiebossen, deze bomen worden gescredderd en daar worden pellets van geperst.
Onze houtpellets zijn din gekeurd en bestaan voor 100% uit naaldhout.

Co2 Neutraal
Doordat de pellets zijn gemaakt uit zuiver hout is dit een een CO2-neutrale brandstof. Hout is CO2-neutraal want de bomen nemen hun hele leven lang CO2 op en slaan dit op. Bij het verbranden komt er net evenveel CO2 terug vrij in de lucht. Net evenveel dus als het aantal CO2 dat vrijkomt als het houtafval ligt te rotten in de natuur. Stoken met pellets is dus stoken met respect voor het milieu, als u stookt met pellets draagt u ook bij aan de CO2-vermindering die hard nodig is!

Eigenschappen
De kwaliteit is belangrijk voor de geproduceerde warmte en de levensduur van je pelletkachel. Het soortelijk gewicht (hoe harder geperst hoe beter) en het soort hout bepalen de calorische waarde van je pellet. In Europa moeten deze pellets voldoen aan Europese Normen waardoor pellets van een lage kwaliteit hier niet mogen verkocht worden.

Kwaliteit
Als je pellets koopt kun je de kwaliteit makkelijk zelf checken. Dit begint natuurlijk bij het prijsverschil per kg. Hieronder lees je nog enkele richtlijnen:
• Lees de normen na op de verpakking. Mocht u deze niet kunnen vinden dan voldoen de pellets waarschijnlijk niet aan de normen!
• Indien u minder dan 1% asvorming na verbranding hebt, dan zijn het pellets met een hoge calorische waarde.

Wilt u de calorische waarde zelf testen? Gooi dan eens enkele pellets in water. Hoe sneller ze zinken en hoe langer het duurt tot ze oplossen: hoe hoger de calorische waarde, dus hoe hoger de kwaliteit.
calorische waarde hout pellets eco fire zuidlaren drenthe

De houtpellets zijn din gekeurde houtpellets van 100% naaldhout en hebben een laag asgehalte van minder dan 0,5%.
De pellets zijn verpakt in plastic zakken van 15 kg. en zijn per zak of per pallet te koop.

Neem contact met ons op voor de actuele prijzen. Bezorgen kan in overleg.

Contact

Gerrit Rijstenberg
Mobiel: 06 - 1326 9204
E-mail: info@eco-fire.nl

Brandstoffen

Eco-fire.nl

facebook eco fire pelletkachels zuidlaren drenthe

Copyright © 2022 Eco-fire.nl | Pelletkachels | Pelletketels | Brandstoffen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Eco-fire.nl | Pelletketels & Kachels